Lån trots skuld hos Kronofogden

Sponsrade länkar

Den som har en obetald skuld hos Kronofogden kommer sannolikt inte att bli beviljad bostadslån eller förmånliga hypotekslån inom den kommande treårsperioden. Oddsen att få snabblån är däremot betydligt större.

Låneansökan
Det lönar sig att fylla i en låneansökan – trots skuld hos Kronofogden.

Sponsrade länkar

Den som har en innestående skuld – ett så kallat utslag – hos Kronofogden blir i vanlig ordning nekad lån hos de allra flesta kreditgivare. Efter att du betalat av din skuld omvandlas den till en betalningsanmärkning, som ligger kvar hos kreditupplysningsföretagen i tre år. Under denna tid kan det bli svårt att få större krediter, särskilt hypotekslån.

Lättare att få snabblån trots skuld hos Kronofogden

Däremot kan du som har skuld hos Kronofogden – eller betalningsanmärkning på grund av annan skuld – få lån hos pantbanker och udda kreditgivare. Det är i skrivande stund även möjligt att ansöka om bostadslån hos Bostadsfinans. Dock är det initiala förhandligsläget för att låna pengar med skuld hos Kronofogden ytterst begränsat, varför det kan löna sig att byta bank så fort betalningsanmärkningen försvunnit ur kreditupplysningsföretagens register. Skuldsatta personer får alltså räkna med flerfaldigt högre räntor än ordinarie låntagare, varför man bör undvika att låna mer pengar än absolut nödvändigt.

Svårt teckna telefonabonnemang med skuld hos KFM

Tänk på att du som har en skuld hos Kronofogdemyndigheten inte bara har svårt att få lån. Kreditupplysningsföretagen lämnar även ut uppgifter om dig när du ansöker om telefonabonnemang eller ska köpa en produkt på avbetalning. Du kan således bli nekad att delbetala en produkt på grund av en anspråkslös betalningsanmärkning.