Snabblån 3000 kronor

Sponsrade länkar

Den som väljer att låna 3000 kronor i form av ett snabblån, bör räkna med en löptid på 30 dagar. I sällsynta fall kan man hitta kreditgivare som tillåter att lånet delas upp mellan några olika fakturor.

Sponsrade länkar

En klar majoritet av kreditgivarna på marknaden för snabblån kräver att ett lån på 3000 kronor ska återbetalas inom 30 dagar. Endast i sällsynta fall går det att hitta undantag. Med tanke på att genomsnittskostnaden för snabblån på 3000 kronor uppgår till ca 700 kronor, bör denna typ av lån betraktas som en nödlösning. Ansök med andra ord inte om snabblån ifall andra – betydligt billigare – kreditalternativ finns att tillgå. Till saken hör exempelvis att en kortkredit är både billigare och snabbare än ett snabblån.

På väg att ta snabblån – några tips

Snabblånens korta återbetalningstid – i kombination med låntagarnas oförmåga till långsiktig planering – har i många fall lett till att före detta låntagare hamnat i en ond skuldspiral, som i korthet gått ut på att tidigare krediter finansierats med nya lån. För att undvika ett sådant scenario bör man i första hand tänka på följande:

  • Undvik snabblån på 3000 kronor med 30 dagars löptid. Sannolikheten att man inte klarar av att återbetala beloppet inom en månad är stor – särskilt om normalhushållets ekonomiska läge ska fungera som referens.
  • Den som behöver låna 3000 kronor bör om möjligt leta alternativa krediter. Tyvärr finns inga traditionella banklån i denna storleksklass att tillgå, men den som har en outnyttjad konto- eller kortkredit kan spara en rejäl slant genom att undvika ett snabblån.

Om snabblånet är din sista utväg bör du tänka på att den genomsnittliga kostnaden för ett snabblån på 3000 kronor – med 30 dagars löptid – uppgår till ca 500 kronor. För personer med betalningsanmärkningar kan kostnaden bli något högre, då de billigaste kreditgivarna i regel kräver frånvaro av betalningsanmärkning.