Snabblån 5000 kronor

Sponsrade länkar

Ett fåtal kreditaktörer erbjuder snabblån på 5000 kronor med en kort handläggningstid. Du som har en ansträngd privatekonomi – undvik att hamna i skuldfällan genom att dela upp återbetalningen på minst två fakturor.

Sponsrade länkar

Taket för snabblån är för det mesta 4000 eller 5000 kronor, beroende på kreditaktör. Somliga kreditgivare erbjuder enbart betrodda låntagare de större snabblånen, vilket i praktiken innebär att man först måste ha lånat – och återbetalat – ett mindre snabblån innan man får tillgång till 5000-kronorslånen. I det följande återges lite generell karaktäristik för snabblån på 5000 kronor:

  • Räkna med att totalkostnaden för ett lån på 5000 kronor uppgår till ca 1000 kronor.
  • Den normala återbetalningstiden för snabblån i denna storleksklass är 30, 45 eller 60 dagar. I undantagsfall förekommer även 90 dagars kreditfrist.
  • Snabblån på 5000 kronor är mycket dyra jämfört med kortkrediter, kontokrediter och privatlån i motsvarande storleksklass. Försök därför hitta alternativa kreditmöjligheter till dyra snabblån.
  • SMS-lån är vanligen något dyrare än onlinelån, trots att lånebeloppet är detsamma. Tänk på att det är möjligt att spara en slant genom att ansöka om snabblån via telefonens webbläsare istället för att göra en ansökan via SMS.

Betalningsanmärkning – hinder för snabblån

Låntagare som dragit på sig en eller flera betalningsanmärkningar har betydligt sämre möjligheter att sovra bland kreditaktörerna. Somliga kreditgivare erbjuder visserligen lån till personer med betalningsanmärkningar, men räkna i så fall med lite högre räntekostnader och tuffare lånevillkor i allmänhet. T.ex. kan långivaren ställa krav på en viss taxerad förvärvsinkomst.