Snabblån direkt

Sponsrade länkar

Att få ett snabblån utbetalt direkt är inte lika lätt idag som för några år sedan. Numera krävs nämligen att kreditgivarens kontorstider är synkroniserade med den utbetalande bankens öppettider.

Lån direkt
Möjligheterna att få snabblån direkt är fortfarande stora; dock krävs att bankernas utbetalningstider är synkroniserade med kreditgivarens dito.

Sponsrade länkar

Chansen att få ett snabblån utbetalt direkt är störst för den som ansöker om en mikrokredit hos en erkänd kreditgivare – och samtidigt förfogar över ett bankkonto hos en traditionell bank. Det krävs nämligen inte sällan att kreditgivaren har utarbetat ett specialavtal om snabba utbetalningar med den ansvariga banken. På så sätt kan utbetalningen ske även under veckoslut och utanför ordinarie kontorstider.

Långa utbetalningstider för snabblån

Personer som väljer kreditgivare på måfå löper en stor risk att kreditgivaren saknar utbetalningsavtal med låntagarens bank; ett faktum som innebär att utbetalningstiden för snabblånet rent av kan bli längre än för ett vanligt privatlån. För att få en uppfattning om de faktiska utbetalningstiderna bör man gå till väga enligt följande:

  • Börja med att lusläsa villkoren för lånet – räntor och utbetalningstider bör framgå av låntagarens hemsida.
  • Granska vilka avtal i fråga om utbetalning som finns upprättade mellan kreditgivaren och din bank. Undersök bland annat om utbetalning över huvud taget kan ske under veckosluten.

För personer med konton i nyetablerade banker kan det bli mycket problematiskt att få tillgång till kreditbeloppet direkt. Detta med anledning av att mindre banker glöms bort i kreditgivarnas samarbetsavtal om snabba utbetalningar. Att få snabblån direkt är således svårt för den som har ett konto i en mindre bank och samtidigt ansöker om snabblån från en mindre, nyetablerad aktör.