Blancolån med betalningsanmärkning

Sponsrade länkar

En betalningsanmärkning innebär i normalfallet tvärstopp för större hypotekslån. Dock är det till synes problemfritt att få ett blancolån med betalningsanmärkning ifall lånebeloppet är mera blygsamt.

SMS-lån med anmärkning
Personer med betalningsanmärkningar har fortfarande tillgång till vissa smålån – däribland SMS-lån.

Sponsrade länkar

Blancolån riktade till personer med utsatt privatekonomi – med snabba utbetalningstider och höga räntor – har under senare år ökat i antal. Trots att staten försökt strama åt utlåningen till så kallade riskgrupper är det fortfarande mycket lätt att få blancolån även för personer med obetalda skulder. Den största nackdelen med en betalningsanmärkning är att bankerna ser betalningsanmärkningar som hinder för större hypotekslån till t.ex. bostäder. För den som redan har en bostad, har en betalningsanmärkning således högst ringa påverkan.

Nya kreditgivare mest tillmötesgående

Äldre, etablerade kreditgivare med en stabil kundgrupp brukar ställa hårdast krav på ordnad ekonomi. Däremot är nya kreditgivare desto mer tillmötesgående mot personer med betalningsanmärkningar. Genom att erbjuda utsatta kundgrupper snabba krediter ser de sin möjlighet att etablera sig på kreditmarknaden. Som låntagare bör du därför tänka på följande:

  • Enbart en bråkdel av kreditaktörerna på marknaden för snabba blancolån riktar sig till personer med betalningsanmärkningar. Detta innebär att den som har en eller flera betalningsanmärkningar får räkna med en högre ränta.
  • En betalningsanmärkning finns tillgänglig för kreditprövningsföretagen i tre år efter att den fastställts. Ifall det bara återstår några månader innan anmärkningen försvinner ur registret, kan det vara värt att vänta med att lämna in sin låneansökan. I synnerhet ifall lånet avser ett större penningbelopp.

I skrivande stund kan man skönja indikationer på att kreditgivarna överlag håller på att anta en liberalare hållning gentemot personer med betalningsanmärkningar. Istället väljer man att fokusera mer på låntagarens inkomstsituation och helhetsekonomi.


Warning: include(social-widgets.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/elektro1/public_html/lana-online.se/stopka.php on line 5

Warning: include(social-widgets.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/elektro1/public_html/lana-online.se/stopka.php on line 5

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'social-widgets.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php53/usr/share/pear:/opt/alt/php53/usr/share/php') in /home/elektro1/public_html/lana-online.se/stopka.php on line 5