Låna 100000

Sponsrade länkar

Låna 100000 i form av ett privatlån eller hypotekslån. Det senare förutsätter dock att du kan ange en relevant säkerhet för lånet.

Sponsrade länkar

Att låna 100000 kr är i regel inget problem, förutsatt att du har en fast inkomst och saknar betalningsanmärkning sedan tidigare. För att få låna belopp i denna storleksklass görs en ingående kreditprövning – då kan en betalningsanmärkning ställa till problem hos de kreditinstitut som erbjuder bäst villkor. Som kund med betalningsanmärkningar i bagaget är man således förpassad till mindre lönsamma kreditinstitut.

Ett lån på 100000 kr beviljas i regel i form av ett privatlån eller som ett hypotekslån – i det senare fallet måste du emellertid kunna pantsätta en del av din bostad, en bil eller annan bunden egendom.

Syften med lån på 100000

Syftena med ett lån på 100000 kan variera. Några vanliga syften är:

  • Lån till bil – då fungerar bilen som säkerhet för lånet, vilket gör att räntan bör likna räntan för övriga hypotekslån under förutsättning att amorteringstakten motsvarar bilens värdeminskning.
  • Lån till kontantinsats i samband med köp av bostad.
  • Lån till möbler, renovering av kök eller badrum.

Lån i denna storleksklass används allt som oftast till investeringar av något slag, t.ex. renoveringar eller kontantinsatser. Du som lånar 100000 till en kontantinsats bör särskilt försöka förhandla dig fram till ett hypotekslån genom argumentet att bostaden fungerar som säkerhet för lånet. Ifall syftet med lånet är en bostadsrenovering bör du påpeka att bostadens värde höjs i samband med renoveringen. Således bör bostadens ökade värde kunna fungera som säkerhet för lånet – detta trots att bostaden redan är fullt belånad.