Expresskredit

Sponsrade länkar

Expresskredit är ytterligare en i raden av kreditgivare som helt fokuserar på små mikrolån mellan 1000 och 3000 kronor. En betalningsanmärkning är inte något absolut hinder för lån.

Sponsrade länkar

Den som är myndig, och skickar in en ansökan från ett registrerat telefonnummer, kan skicka in en ansökan om mikrolån till Expresskredit. Företaget ställer krav på en ordnad ekonomi; detta innebär att kundernas ekonomiska situation bedöms utifrån en scoring, som lägger ihop olika variabler som har inverkan på din privatekonomi. En betalningsanmärkning behöver t.ex. inte utgöra något absolut hinder för lån.

Webblån från Expresskredit

Expresskredit erbjuder såväl SMS-lån som webblån – eller onlinelån som kreditformen också kallas. Som alltid förordar vi onlinebaserade krediter framför SMS-lån; detta med anledning av den merkostnad som SMS-avgiften till kreditgivare och nätoperatörer i normalfallet medför.

Svar direkt – men fördröjd utbetalning

Hos Expresskredit får man svar direkt på sin låneansökan. I de fall ansökan leder till avslag, behöver inte Expresskredit ange någon direkt orsak till avslaget. Tänk dock på att pengarna inte blir tillgängliga direkt. För den som har konto hos Danske Bank kan utbetalning ske direkt – men enbart under de kontorstider som anges på hemsidan (expresskredit.se). För kunder med konto hos övriga banker, betalas pengarna ut med en dags fördröjning. Detta innebär att Expresskredit har jämförelsevis långsamma utbetalningar av sina snabblån. Prissättningen är medelmåttig, vilket i praktiken innebär att Expresskredit enbart är en attraktiv kreditgivare för kunder med konto hos Danske Bank.