Pengos

Sponsrade länkar

Den som har lång erfarenhet av mikrolån, har med största säkerhet kommit i kontakt med Pengos. Pengos är enbart inriktat mot snabblån och erbjuder i skrivande stund lån i storleksklassen 500 till 4000 kronor.

Sponsrade länkar

Pengos är en av veteranerna inom snabblån; en fördel som, om inte annat, innebär att företaget utarbetat fungerande rutiner för kreditprövning och utbetalning till kunderna. Pengos är utan tvekan en av de aktörer på marknaden för SMS-lån, som har kortast utbetalningstider. Räntorna är höga hos Pengos – men man får trösta sig med att de åtminstone är marknadsmässiga ifall genomsnittsräntan för SMS-lån får fungera som referens.

Lån till personer med betalningsanmärkningar

Personer som dragit på sig en eller flera betalningsanmärkningar avvisas inte direkt. Våra testpersoner har nämligen i somliga fall lyckats bli beviljade lån – trots att en eller flera betalningsanmärkningar funnits i kredithistoriken. Av situationerna att döma är man, från Pengos håll, beredd att göra en helhetsbedömning av låntagarens situation; ett faktum som i praktiken innebär att förekomsten av en buffert – eller annan form av sparande – kan väga upp en eventuell betalningsanmärkning.

Onlinelån från Pengos ger bäst utdelning

I allmänhet gället att onlinelån är något billigare än motsvarande SMS-lån; Pengos utgör inget undantag till denna regel. Detta beror på att kreditgivarna har satt i system att utkräva en SMS-avgift, utöver ordinarie operatörstaxa. Hos Pengos är denna avgift i skrivande stund 30 kronor – ett faktum som gör SMS-lånet 30 kronor dyrare än motsvarande onlinelån.