Vivus

Sponsrade länkar

Vivus är en tämligen nyetablerad aktör på marknaden för mikrolån. Företaget har vuxit snabbt genom att locka till sig nya kunder med hjälp av räntefria SMS-lån och onlinekrediter.

Sponsrade länkar

Det unika med Vivus är att företaget på kort tid har lyckats vinna många marknadsandelar från konkurrenterna. Något som inte beror på generösa räntor, utan snarare på det faktum att man lockat till sig nya kunder genom att erbjuda räntefria SMS-lån på belopp upp till 4000 kronor. Lånet måste dock återbetalas i sin helhet inom 30 dagar innan man kan ansöka om en ny, motsvarande kredit. När man ansöker för andra gången måste man emellertid betala ordinarie ränta för lånet. I syfte att undvika fusk med gratis förstagångserbjudanden, kräver Vivus att alla användare registrerar ett användarkonto på hemsidan.

Möjligt förlänga förfallodagen för fakturan

Hos Vivus är det möjligt att förlänga förfallodagen så fort man märker att man saknar återbetalningskapacitet. Att flytta fram deadline är naturligtvis förbundet med en hög kostnad, men ifall alternativet är ett inkassokrav, eller en betalningsanmärkning, kan det vara värt att offra några extra hundralappar för att även vid framtida låneansökningar kunna visa upp rent mjöl i påsen.

Tuffa kreditvillkor hos Vivus

Vivus ställer förhållandevis höga krav på sina låntagare. Bland annat ska man ha fyllt 20 år även för att kunna ansöka om mindre lån. Likaså kräver Vivus att låntagarna saknar betalningsanmärkningar – och man kan bara ansöka om ett lån i taget.