Låneansökan

Sponsrade länkar

En låneansökan bör göras på förhand inför alla typer av lån. Det ger en trygghet, inte minst vid budgivning i samband med bostadsköp. En låneansökan är aldrig bindande.

Låneansökan på engelska
Idag sker de flesta låneansökningar elektroniskt över nätet – som låntagare slipper man således manuell blankettbyråkrati.

Sponsrade länkar

Att lämna in en låneansökan i god tid innan du köper en bostad – eller bil – är en bra idé. En låneansökan är inte bindande förrän du skickat in ett skuldebrev till kreditgivaren – och erhållit den lånade penningsumman.

Ansökan om lån på nätet

De flesta banker tillhandahåller ansökningsmöjligheter på nätet. Som kund kan du räkna med besked om några dagar. Ifall lånet gäller bostad måste du i regel uppsöka banken och ta med bostadens köpekontrakt. I detta samband fastställs också bostadens marknadsvärde. Tänk dock på att en låneansökan på nätet helst bör kombineras med ett fysiskt besök på banken – då har du möjlighet att förhandla om räntor och övriga villkor för lånet.

Låneansökan om blancolån

I de fall låneansökan avser blancolån – dvs. säkerhetslösa lån – kan du i regel få pengarna insatta på ditt konto utan att uppsöka kreditgivaren personligen. Särskilt om det rör sig om mindre lånebelopp. Det räcker med att fylla i en låneansökan online – pengarna finns i regel inne på ditt konto efter två vardagar. Storbanker kan vara något långsammare, men å andra sidan erbjuder de lägre ränta på privatlån än mindre seriösa kreditgivare.