Skaffa kreditkort

Sponsrade länkar

Anledningarna till varför man skaffar kreditkort varierar. Många betraktar kortet som en extra trygghet i tillvaron, medan andra väljer att resa med kreditkortet för att minimera risken för bedrägerier.

Kreditkortsansökan
Ansök om kreditkort av olika anledningar – en anledning är att öka tryggheten i vardagslivet.

Sponsrade länkar

Många väljer att skaffa kreditkort utan att egentligen vara i behov av själva krediten. Vetskapen om möjligheten att, när som helst, kunna utnyttja kortets kredit skapar en ökad trygghet för många. Och tanken är god – att utnyttja en kortkredit är nämligen mycket bättre än att ta ett förhastat SMS-lån. Andra väljer kreditkort för att det är bekvämt att samla månadens alla utgifter på en och samma faktura. Det är även möjligt att koppla löpande utgifter som telefonabonnemang och interneträkning till kreditkortet. På så sätt finns både räkningar och inköp samlade på en faktura. Bekvämt, tycker många.

Kreditkort på resan

Ett kreditkort är inte kopplat till något bankkonto. Månadens utgifter betalas istället via faktura. Under utlandsresan kan detta vara en fördel om kortet skulle bli stulet eller missbrukas på annat sätt. Det är alltså inte möjligt för bedragaren att tömma hela ditt bankkonto.

AMEX och Diners Club – de bästa alternativen utomlands

Den som ska resa till andra kontinenter bör satsa på ett kreditkort från American Express eller Diners Club, då dessa kreditkort är mest gångbara internationellt sett. Mastercard duger bra inom Europa, medan den som har ett vanligt Visakort kan få problem. I Asien och Sydamerika kan det vara i princip omöjligt att använda Visakortet som betalkort. Som turist tvingas man då att göra kontantuttag; ett faktum som innebär att räntan börjar ticka från första dagen.