Freedom Finance

Sponsrade länkar

Freedom Finance erbjuder en uppsjö av olika krediter – såväl lån utan säkerhet som bostadslån. Ansökan görs enkelt via ett formulär på nätet.

Sponsrade länkar

En av styrkorna med Freedom Finance är det stora antalet lån och krediter som erbjuds inom ramen för ett och samma företag. Här kan man låna till nöjeskonsumtion samt till bil- och bostadsköp. För bostadslån gäller naturligtvis att bostaden fungerar som säkerhet för lånet. Freedom Finance är emellertid mest känt för sina privatlån; här kan man som konsument låna ett valfritt belopp mellan 5000 och 350 000 kronor. En ytterligare fördel med Freedom Finance är att man som kund kan välja återbetalningstid förhållandevis fritt. Däremot är möjligheten att förhandla om räntan desto mer begränsad.

Möjligt att belåna befintlig bostad hos Freedom Finance

Förutom privatlån och bostadslån kan man hos Freedom Finance även belåna sin befintliga villa eller bostadsrätt. Detta i syfte att billigt kunna frigöra kapital till ändamål som inte kan pantsättas, t.ex. nöjeskonsumtion och resor. Det bör betonas att Freedom Finance krav för denna typ av krediter dels är att säkerheten inte är skuldsatt sedan tidigare, dels att låntagaren kan uppvisa en årsinkomst.

Räkna med kreditprövning

Som låntagare bör man godkänna att Freedom Finance får rättigheten att göra en kreditprövning. Den som vill låna pengar upprepade gånger från Freedom Finance, bör kontakta kundtjänst för att undvika att företaget gör en kreditprövning vid varje lånetillfälle. Ju fler kreditupplysningar man har i sin kredithistorik, desto svårare blir det nämligen att bli beviljad större krediter i ett framtidsperspektiv.