Billiga lån

Sponsrade länkar

De billigaste lånen finns vanligtvis hos storbanker. Undvik att ta lån online eller via SMS av kreditgivare som lockar med billiga lån – eller gratislån.

Bank som erbjuder billiga lån
Etablerade storbanker erbjuder ofta billiga lån, såväl bolån som privatlån

Sponsrade länkar

Bolån är i regel de billigaste lånen, eftersom du då lånar med säkerhet – själva bostaden. Däremot är det svårt att få billiga lån utan säkerhet. För dig som behöver ett privatlån kan det därför vara klokt att belåna bostaden ytterligare till förmånlig boränta, istället för att ta ett privatlån. En värdering av bostaden avgör hur mycket du kan låna. Många låntagare vittnar om att de tagit bolån, sålt bostaden direkt och använt pengarna till annat. Ett möjligt, men fult, alternativ gentemot banken som, om det upptäcks, kan få rättsliga följder.

Undvik SMS-lån

Du som letar billiga lån bör i första hand undvika SMS-lån – dessa är aldrig billiga. Att låna till bil kan du göra via billån – undvik att ta privatlån för bilköp. Att låna billigt kräver dessutom noggranna jämförelser. Och inte minst förhandlingar. Du som har tillgångar och likvida medel i aktier eller på sparkonto kan använda dessa som förhandlingsargument hos de flesta banker. På så sätt trissar du ner räntekostnaderna.

Billiga lån online

Många kreditgivare lockar med billiga onlinelån; i samband med lån på internet är räntan visserligen låg, men de dolda avgifterna kan vara desto högre. Därför rekommenderas inte onlinelån – de flesta privatpersoner är inte kapabla att kolla upp de faktiska lånevillkoren, eftersom de ofta är luddigt formulerade och inbäddade i bisatser.