Billigaste lånet utan säkerhet

Sponsrade länkar

Det billigaste lånet utan säkerhet tillhandahålls i normalfallet av en storbank. I många fall kan det löna sig att låna ett större belopp än man faktiskt behöver – och amortera den överflödiga lånedelen direkt.

Kreditkort lån
Det billigaste sättet att låna utan säkerhet är att utnyttja en befintlig kortkredit.

Sponsrade länkar

Den som är ute efter det billigaste lånet utan säkerhet bör direkt utesluta alla typer av mikrolån – såväl SMS-lån som onlinelån. Detta trots att det efterfrågade beloppet enbart omfattar några tusenlappar. Välj istället ett privatlån från en storbank eller ett fackligt medlemslån ifall du är ansluten till en fackförening som erbjuder rabatterade privatlån. Tänk nämligen på att:

  • Trots att det minsta lånebeloppet för privatlån sällan är lägre än 10 000 kronor, är den totala räntesatsen lägre för ett privatlån i denna storleksklass än för ett SMS-lån på bara 1000 kronor. Du som bara behöver låna en 1000-lapp tjänar således på att istället låna 10 000 kronor och amortera bort överskottet på 9000 direkt.
  • Storbankerna säger sig inte kunna erbjuda privatlån till personer utan fast inkomst. Däremot erbjuder de gärna lån till studerande – trots att det inte figurerar någon inkomst i bakgrunden. Du som saknar fast inkomst – använd gärna de kravlösa studentkrediterna som utgångspunkt för förhandlingar.

Blancolån möjligt trots betalningsanmärkning

Den som har en betalningsanmärkning i sin kredithistorik riskerar att få avslag på förmånliga privatlån. Dock bör man ändå inte helt sonika ta ett SMS-lån; många banker erbjuder numera privatlån även till personer med en eller flera betalningsanmärkningar. I så fall gör banken en helhetsbedömning av den ansökandes kreditvärdighet, där betalningsanmärkningen förvisso utgör ett minus – men inget absolut hinder för lånet.