Mobillån

Sponsrade länkar

Mobillån hör till en av de tidigt etablerade kreditaktörerna inom SMS-lån och onlinelån. En av fördelarna med företaget är möjligheten att låna upp till 5000 kronor i form av ett SMS-lån.

Sponsrade länkar

Företaget Mobillån är – som namnet antyder – ett av de företag som var först på marknaden för SMS-lån. Under slutet av 2005 och början av 2006 – då Mobillån kom igång med sin utlåningsverksamhet – skedde all utlåning av mikrokrediter i form av SMS-lån. Först senare, när mobiltelefonerna utrustades med webbläsare, började onlinelånen dominera. Fördelen med den senare kredittypen är att den är befriad från SMS-avgifter; men däremot tillkommer en fakturaavgift, som hos Mobillån uppgår till 30 kronor per SMS-lån plus ränta. För en lånad tusenlapp är t.ex. räntekostnaden i skrivande stund 305 kronor.

Mikrolån upp till 5000 kronor

Den som vill ansöka om ett mikrolån upp till 3000 kronor kan räkna med jämförelsevis generösa kreditvillkor. I fråga om lån på 4000 och 5000 kronor ställer Mobillån emellertid krav på en taxerad förvärvsinkomst på minst 100 000 kronor. För att kunna låna dessa belopp får man som kund inte ha dragit på sig någon betalningsanmärkning sedan tidigare.

Kostnad efter ränteavdrag

Med anledning av att det numera är möjligt att dra av räntekostnaden även för mikrokrediter, anger Mobillån sina lånekostnader såväl före som efter godkänt ränteavdrag. Det lägre priset förutsätter naturligtvis att du som låntagare känner till avdragsmöjligheterna och inte glömmer att yrka avdrag för dessa räntekostnader – i annat fall blir det den högre kostnaden som gäller. Glöm inte heller att den kostnad som du måste betala i samband med faktureringen är kostnaden innan genomfört avdrag – ersättningen för ränteavdraget får du först tillbaka i samband med skatteåterbäringen.