Kreditkort trots betalningsanmärkning

Sponsrade länkar

Att få kortkrediter trots betalningsanmärkning är omöjligt hos svenska banker. Utländska kortkrediter – eller svenska SMS-lån – är de alternativ som står till buds.

Shopping med kreditkort
En betalningsanmärkning innebär vanligen tvärstopp för kreditkort – denna tjej är ett lyckligt undantag från regeln.

Sponsrade länkar

Möjligheterna att bli beviljad kortkredit, trots betalningsanmärkningar i bakfickan, är ytterst små. De större bankerna beviljar aldrig kreditkort av typen Visa och Mastercard till personer med en betalningsanmärkning hos kreditupplysningsföretagen. För den som ansöker om kortkredit online blir det tvärstopp från första början. Däremot har man större chans att bli beviljad kredit vid ett personligt besök på banken, förutsatt att man i övrigt har en god privatekonomi och betalningsanmärkningen är gammal. Den som har en betalningsanmärkning får således ställa sitt hopp till att kreditgivaren gör ett undantag från gängse principbeslut.

Kortkredit trots inkassokrav

Ett inkassokrav är däremot inget hinder för kortkredit. Tänk dock på att inkassobolaget överlämnar ärendet till Kronofogdemyndigheten ifall fakturan inte betalats inom utsatt tid. Du som saknar möjlighet att betala – men vill undvika en betalningsanmärkning – bör ringa inkassobolaget för att dela upp betalningen. Inkassobolagen brukar vara tillmötesgående med avbetalningsplaner.

I behov av kortkredit trots betalningsanmärkning – tips

För att maximera möjligheterna att lyckas med en kortkredit – trots betalningsanmärkningar – bör du tänka på följande:

  • Ansök om små kreditbelopp – då ökar möjligheterna att kortansökan beviljas.
  • Ansök om kreditkort hos okända kreditgivare – några av dessa friar hellre än fäller i syfte att ragga nya kunder.
  • Svenska kreditinstitut stirrar sig blinda på anmärkningar hos UC, trots att du har pengar. Utländska banker bryr sig bara om din likviditet, varför det är betydligt lättare att få kortkredit i utlandet för den som har betalningsanmärkning.

Tänk också på att många banker även nekar vanliga bankkort till personer med betalningsanmärkningar.