Kreditkort Nordea

Sponsrade länkar

Nordeas kreditkort inrymmer både företagskort och kort för privatpersoner. Privatkorten Mastercard Silver och Visa Gold är vanligast.

Sponsrade länkar

Visa Gold och Mastercard Silver är Nordeas två vanligaste kreditkort. Visa Gold är bankens mest exklusiva kort, som bland annat erbjuder 55 dagars räntefri kreditperiod. Visakortet har något fler förmåner och erbjudanden än Mastercard, men å andra sidan är Mastercard bättre lämpat för utlandsresor eftersom det accepteras på fler ställen i världen. Den största förmånen med Mastercard är 15 öre/liter rabatt på drivmedel från Preem. I övrigt är skillnaden mellan korten ytterst marginell.

Fler rabatter och försäkringar med Visa Gold

Visa Gold erbjuder ett stort utbud av rabatter, som dock varierar något från år till år. I skrivande stund erbjuds kunderna 20 procent rabatt på resor med Finnlines, Helsingforskryssningar för 75 kronor per person, 70 kronors rabatt på City Gross för varje köp över 1000 kronor, drivmedelsrabatt på 15 öre/liter hos Preem, liksom rabatter på allehanda SPA-paket, julbord och hotellnätter. Allt detta till en årsavgift på 470 kronor. Detta kan jämföras med Mastercard Silver, som kostar 320 kr per år. Nordeas Visa Gold har dessutom lägre ränta än Mastercard, vilket ytterligare motiverar kortets exklusiva stämpel.

Mastercard enklast för den som struntar i rabatter

Mastercard Silver är däremot ett bra baskort för den som på ett överkådligt sätt vill samla månadens betalningar på en och samma faktura. Årsavgiften tjänas lätt in genom att man utnyttjar drivmedelsrabatten på Preem – och tankar bilen minst en gång i veckan.