Lån betalningsanmärkning

Sponsrade länkar

Det är lätt att få lån trots betalningsanmärkning; allra lättast är det att få telefonlån, men även större belopp kan lånas problemfritt, särskilt hos nya banker.

Bolån utan betalningsanmärkning
En betalningsanmärkning kan förstöra drömmen om ett nytt boende

Sponsrade länkar

Banker har i regel de mest förmånliga räntorna på specifika lån såsom bostadslån och billån. Du som har betalningsanmärkning kan i regel ändå få ett lån, men med betydligt sämre villkor. De kreditinstitut som beviljar lån trots betalningsanmärkning kan ha dubbelt så höga räntor som traditionella storbanker. Norska Bank2 gjorde sig känd i moderlandet genom att låta människor låna med betalningsanmärkning – till individuell ränta!

Låna pengar med betalningsanmärkning – klokt eller inte?

Att låna pengar snabbt med betalningsanmärkning i bagaget är kanske en sista utväg för många, som i regel inte rekommenderas med hänvisning till att denna typ av lån kantas av höga avgifter. I de fall lånet tas i syfte att täcka ytterligare en betalningsanmärkning, kan det dock vara klokt att ta ett snabblån – särskilt i de fall du har en ljusare ekonomisk tillvaro i sikte, t.ex. förhoppningar om nytt jobb. Att få ytterligare en betalningsanmärkning leder nämligen till att du blir registrerad centralt i ytterligare tre år; ett faktum som medför att du inte får bostadslån, billån eller ens kan teckna ett telefonabonnemang.

Affärsidé hos nya banker

Många nya banker satsar på kunder med betalningsanmärkning som efterfrågar lån; det handlar i så fall om större summor, eftersom SMS-lån – eller s.k. telefonlån – är mycket låga. Att locka till sig de mest desperata kunderna har i många fall visat sig vara klokt för kreditgivaren; kunderna behåller ofta den bank som hjälpt dem ur knipan.