Jämför lån

Sponsrade länkar

Att jämföra lån är alltid klokt – överväg även att byta bank ifall banken kräver att du är kund för att du ska få det mest förmånliga lånet.

Jämförelse av lån
Bolån eller privatlån? Jämför olika lån innan du bestämmer dig.

Sponsrade länkar

Står du i begrepp att ta ett stort lån? Då kan det vara klokt att jämföra kostnader för lånet hos olika kreditgivare. I samband med jämförelsen bör du tänka på att:

  • Jämföra samma typ av lån – jämför inte ett bolån med ett privatlån eftersom bolån alltid har lägre ränta tack vare det faktum att bostaden fungerar som säkerhet.
  • Jämför inte bara räntor rakt av – jämför även villkoren för lånet. Vad kostar det t.ex. att lösa upp bundna lån? Hur lång är amorteringstiden etc.?
  • Trots att en bank till en början verkar ha sämre villkor än andra kreditinstitut, kanske de slutliga villkoren – efter förhandlingar – blir mest förmånliga hos den bank som till en början ser ut att ha oförmånliga låneerbjudanden. Förhandla därför med en handfull banker innan du slår till – särskilt om det rör sig om lånebelopp i hundratusenkronors klass.
  • Att jämföra SMS-lån är också klokt – trots att dessa lån i regel är mycket dyra. När du jämför SMS-lån bör du i första hand titta på hur snabbt lånen ska amorteras och vilka påföljder försenade amorteringar för med sig.

Jämför även lån från ovanliga kreditinstitut

Idag har aktörer som Ica och Forex tagit steget in på kreditmarknaden. Jämför även erbjudanden från deras bankavdelning – räntan brukar vara överkomlig. Detsamma gäller försäkringsbolag såsom Länsförsäkringar – du som redan är kund har vanligtvis ett förmånligt utgångsläge i samband med förhandlingar.