Smspengar

Sponsrade länkar

Smspengar är en av de nyare kreditaktörerna inom snabblån. Företaget, som etablerades 2008, tillhandahåller både SMS-lån och onlinebaserade småkrediter.

Sponsrade länkar

Som förstagångskund kan du enbart välja mellan två kreditbelopp; nämligen 1000 och 2000 kronor. I skrivande stund erbjuder Smspengar gratis snabblån på 1000 kronor till nya kunder. För att låna 3000 kronor krävs att man varit kund tidigare och återbetalat minst ett tidigare lån; för att låna maxbeloppet på 4000 kronor krävs däremot att man återbetalat två tidigare lån innan löptidens slut.

Ansök om lån på olika sätt

Att ansöka om lån från Smspengar görs smidigast på företagets hemsida (smspengar.se), men det är även möjligt att ansöka via SMS. Den senare ansökningsmetoden är dock förbunden med en extra SMS-avgift på 20 kronor och således inte att rekommendera framför en webbansökan. Oavsett vilket ansökningsförfarande som används, gäller följande baskrav på dig som låntagare:

  • Fast folkbokföringsadress i Sverige.
  • Offentligt telefonnummer registrerat på den som ansöker (ifall ansökan skickas in via SMS).
  • Ordnad ekonomi.

Tänk också på att pengarna inte finns tillgängliga direkt på låntagarens bankkonto. Utbetalningstiden uppgår i genomsnitt till en bankdag, såvida man inte har konto hos Nordea, Danske Bank eller Handelsbanken. I så fall kan utbetalning ske direkt. Den som saknar konto hos de nämnda bankerna kan också räkna med snabb utbetalning, förutsatt att ansökan inkommer under kundtjänstens öppettider. Tänk vidare på att den som lånar via Smspengar inte kan skjuta upp förfallodatumet för lånet, som ska återbetalas i sin helhet inom 30 dagar.