SEB kreditkort

Sponsrade länkar

SEB erbjuder i skrivande stund tre kreditkort. Baskortet Mastercard är billigt, men innehåller å andra sidan få förmåner. De dyrare varianterna från Eurocard är däremot fullspäckade med rabatter och erbjudanden.

Sponsrade länkar

SEB erbjuder i skrivande stund tre olika kreditkort. Kreditkorten från SEB är Mastercard, Eurocard Platinum och Eurocard Gold. Mastercard har mest generös kreditgräns – hela 60 dagars räntefri kredit – medan de två övriga erbjuder 45 dagar. De bankkort som däremot står till hands är Visa Bankkort och Maestro.

SEB Mastercard lägst årsavgift

Av kreditkorten erbjuder SEB Mastercard lägst årsavgift – enbart 195 kr. Uttag i Sverige och utomlands har en fast avgift på 20 kronor, jämfört med de två övriga kreditkorten som debiterar tre procent av uttaget. Både Eurocard Gold och Platinum är dyrare i drift än Mastercard; Platinum kostar hela 1500 kr i årsavgift, medan Gold kostar 395 kronor. Detta kan tyckas anmärkningsvärt med tanke på den korta kredittiden. Däremot ingår fler förmåner hos både Platinum och Gold än hos Mastercard; drivmedelsrabatter, tillträde till hundratals lounger på flygplatser världen över, reseförsäkringar med avbetalningsskydd, hyrbilsrabatter mm. Anledningen till den högre årskostnaden hos Platinum är förbunden med fler rabatter och förmåner.

SEB Mastercard – enkelt baskort

Den som enbart är ute efter ett enkelt baskort bör välja SEB Mastercard. Kortet erbjuder i princip samma förmåner som de enklare bankkorten, förutom att krediten ingår på köpet. Årsavgiften är inte högre än SEB:s bankkort Visa – och kortet har dessutom en rad förmåner som ett års förlängd garanti på vitvaror och hemelektronik som handlas med kortet, liksom en kompletterande reseförsäkring med avbetalningsskydd.