Handelsbanken kreditkort

Sponsrade länkar

Handelsbanken erbjuder två typer av kreditkort: Allkort och Platinum. Det senare är ett exklusivt kreditkort väl lämpat för den som ofta hyr bil och flyger på regelbunden basis.

Sponsrade länkar

Handelsbanken erbjuder två typer av kreditkort. Dels Handelsbanken Allkort, dels Handelsbanken Platinum. Allkortet kan antingen fås som Visa eller Mastercard och innehåller extratjänster såsom reseförsäkring på resor som betalats med kortet, bonus på alla köp, drivmedelsrabatt om 15 öre/liter hos Preem, hyrbilsrabatter hos Holiday Autos och Europcar samt kostnadsfri bilassistans. Årsavgiften hos Allkortet uppgår i skrivande stund till 250 kronor, medan skuldräntan ligger runt 11 procent.

Handelsbanken Platinum – förmånlig skuldränta

Den som däremot behöver ett kreditkort med förmånlig skuldränta bör utan tvekan välja Handelsbanken Platinum. Skuldräntan är i skrivande stund 5.7 procent. Detta kompenseras med en hög årsavgift på 1900 kronor. Och avgifterna slutar inte här. Den som behöver ett extrakort får dessutom punga ut med en ytterligare årsavgift på 500 kronor. Även tjänster som normalt är gratis – såsom förtida utbyte av kort – kostar extra ifall du väljer att teckna tjänsten på bankkontor. I gengäld ingår försäkringar för hyrbilar, liksom Platinums Concierge Service, i årsavgiften. Den som hyr bil några gånger per år sparar in årsavgiften genom att slippa teckna extraförsäkring vid varje hyrtillfälle. Dessutom ingår tillträde till 500 flygplatslounger världen över i Platinums förmånspaket.

Bankkort från Handelsbanken

Handelsbanken erbjuder förmånliga bankkort från Visa och Maestro. Visa är mer avancerat och innehåller bland annat en reseförsäkring för resor som köpts med kortet. Du som är över 13 år kan även teckna ett så kallat frikort från Maestro. Tänk dock på att ta ut pengar enbart i Handelsbankens egna automater – i annat fall utgår en avgift.