Risicum

Sponsrade länkar

Risicum är en intressant aktör på marknaden för mikrolån; krediterna finns att tillgå både via SMS och olika onlineformulär.

Sponsrade länkar

Den främsta fördelen med Risicum är att företaget erbjuder snabba och förhållandevis förmånliga mikrolån. Att låna en 1000-lapp kostar t.ex. 250 kronor, vilket paradoxalt nog måste betraktas som ett marknadsmässigt pris för denna kredittyp. En annan positiv sida hos företaget är möjligheten att skjuta upp betalningen, dvs. att förlänga tidsfristen ifall man inte är förmögen att återbetala lånet inom utsatt tid. Att flytta fram förfallodagen är naturligtvis inte gratis – men ett långt bättre alternativ än att få en betalningsanmärkning hos Kronofogden.

Gratis söka onlinelån från Risicum

Att ansöka om lån online är gratis hos Risicum; det lönar sig således att välja onlineansökan framför ansökan via SMS. I det senare fallet tar företaget nämligen ut en SMS-avgift. Det maximala lånebeloppet hos Risicum uppgår i skrivande stund till 10 000 kronor. Räntan är knappast att betrakta som låg, men å andra sidan sker handläggningen av låneansökan snabbt. Alla låneansökningar behandlas snabbt – och utbetalningen sker direkt, förutsatt att man ansöker måndag till söndag mellan 8.00 och 21.00. Utbetalning kan således ske även under helgerna – dock inte nattetid.

Hög åldersgräns

Akilleshälen med att låna från Risicum torde vara den höga åldersgränsen, som uppgår till 20 år även för mindre kreditbelopp. Med tanke på att just personer mellan 18 och 20 år utgör en stor kundgrupp på marknaden för snabblån, utesluter den höga åldersgränsen många potentiella låntagare. Dessa får således ty sig till aktörer med lägre åldersgränser, t.ex. Pengos och Ferratum.