Privatlån

Sponsrade länkar

Många banker har smidiga privatlån – ibland erbjuds löfte om privatlån direkt, eller inom någon timme efter ansökan. Du som saknar betalningsanmärkning kan komma över riktigt billiga privatlån.

Möbler finansierade med privatlån
Privatlån är ett sätt att finansiera möbler och heminredning

Sponsrade länkar

Privatlån omfattar de flesta typer av lån utan säkerhet. Det kan röra sig om ett lån till en resa, till en häst eller ny cykel. De flesta banker erbjuder dock förmånliga billån, varför ett privatlån kan vara olönsamt för dig som ska köpa ny eller begagnad bil.

Privatlån utan säkerhet

Att få ett privatlån utan säkerhet är lätt; det går vanligtvis att låna flera hundratusen kronor. Tänk dock på att de enda kostnaderna för ett privatlån bör vara själva räntan. Privatlån med uppläggningsavgifter, aviavgifter och årskostnader utöver räntan bör undvikas. Det finns bättre alternativ – börja med att jämföra erbjudanden från de etablerade storbankerna.

Privatlån trots betalningsanmärkning

De flesta banker gör en sedvanlig kreditprövning i samband med att du ansöker om privatlån. I kreditprövningen ingår kontroll av betalningsanmärkningar – du som har betalningsanmärkning riskerar att bli utan lån. De flesta banker ställer krav på årsinkomst för att få privatlån. Ifall din årsinkomst är hög kan det hos vissa banker uppväga en betalningsanmärkning. Andra banker är strikta och nekar lån till alla med betalningsanmärkning – detta oavsett årsinkomst.