Billiga privatlån

Sponsrade länkar

Privatlån är en beteckning på större lån utan säkerhet. Med tanke på att säkerhet saknas är räntan för det mesta högre än för motsvarande hypotekslån – men det finns även riktigt billiga privatlån.

Lån storbank
Storbankerna erbjuder förhållandevis billiga privatlån. Kunder med ett gott rykte hos sina lokala bankkontor kan få privatlån med rena kompisräntor.

Sponsrade länkar

Privatlån är en kreditform som avser lån mellan 10 000 och ca 500 000 kronor. Lånen beviljas efter sedvanlig kreditprövning utan krav på säkerhet; ett faktum som trissar upp räntan på privatlånen i förhållande till räntan på motsvarande hypotekslån. Den som saknar egendom som kan fungera som säkerhet för ett hypotekslån – men ogillar de traditionella privatlånens höga räntesatser – bör se sig om efter billiga privatlån från kreditgivare utan tydliga vinstintressen. Tänk särskilt på följande:

  • Ifall du är fackligt ansluten är det möjligt att ansöka om medlemslån; ett privatlån med särskilt låg ränta som utarbetats i ett samarbete mellan fackorganisationen och en etablerad kreditgivare – vanligen en storbank.
  • Det är i regel billigare att ansöka om ett större privatlån hos en storbank än att ta små SMS-lån. Tänk dock på att minimibeloppet för privatlån i regel är 10 000 kronor. Du som bara behöver låna någon tusenlapp – låna ett större belopp än du faktiskt behöver i form av ett privatlån och amortera den del av beloppet du inte behöver direkt. På så sätt kan du sänka räntan jämfört med ett SMS-lån och ändå få ut samma lånebelopp.
  • Privatlån från storbanker brukar vara billigare än motsvarande krediter från aktörer som erbjuder både SMS-lån och privatlån.

Billiga privatlån via kontakter

Den som genom åren har etablerat en god kontakt med sin lokala bank, kan i många fall få billiga privatlån med kompisränta. Det är emellertid högst godtyckligt vem som får dessa förmåner och vilka villkor de lokala bankkontoren ställer för billiga privatlån på kontaktbasis. Den som har en lång och stabil bankhistorik – och dessutom en god kontakt med sitt lokala bankkontor – har goda möjligheter att förhandla fram ett privatlån med en enastående låg ränta.


Warning: include(social-widgets.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/elektro1/public_html/lana-online.se/stopka.php on line 5

Warning: include(social-widgets.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/elektro1/public_html/lana-online.se/stopka.php on line 5

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'social-widgets.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php53/usr/share/pear:/opt/alt/php53/usr/share/php') in /home/elektro1/public_html/lana-online.se/stopka.php on line 5