Privatlån med betalningsanmärkning

Sponsrade länkar

Det är betydligt svårare att få ett privatlån med en betalningsanmärkning i bagaget än att bli beviljad ett mindre SMS-lån. Privatlån är nämligen en beteckning för större blancolån, som föregås av en manuell kreditprövning.

Privatlån i kontanter
Privatlån avser lånebelopp över 10 000 kronor. Marknaden för privatlån är begränsad för personer med betalningsanmärkningar, men det är inte omöjligt att få lån.

Sponsrade länkar

Möjligheten att bli beviljad ett privatlån – med andra ord ett lån utan säkerhet över 10 000 kronor – är begränsad för personer med betalningsanmärkningar. Den som emellertid är villig att acceptera en hög kreditränta kan idag välja och vraka mellan en handfull olika aktörer – och inte sällan låna upp till 350 000 kronor. Jämfört med tidigare är dagens situation sensationell; så sent som på 1990-talet kunde personer med betalningsanmärkningar till och med ha svårt att teckna telefonabonnemang.

Individuell prövning av privatlån

Dagens utveckling pekar på att man ibland kan se mellan fingrarna i fråga om en betalningsanmärkning. I samband med kreditansökningar görs allt oftare en så kallad individuell prövning. Detta innebär i klartext att positiva faktorer som förekomst av sparkapital och egendom kan väga upp en betalningsanmärkning. Det blir också allt vanligare att räntan bestäms individuellt, även i fråga om privatlån till kunder med betalningsanmärkningar. För att minimera räntan bör man som lånespekulant ta hänsyn till följande:

  • Lämna in din låneansökan i samband med ett fysiskt besök hos kreditgivaren. Var noga med att betona positiva aspekter för att på så sätt tona ner betalningsanmärkningens betydelse. På så sätt uppstår ett gynnsamt förhandlingsläge, som inte hade uppkommit ifall ansökan hade lämnats in online.
  • Påtala att betalningsanmärkningen är ett resultat av slarv – inte att den uppkommit till följd av ansträngd ekonomi.

Trenderna i samhället pekar idag på att det framöver kommer att bil ännu lättare att få privatlån trots betalningsanmärkning. Detta beror i första hand på att individuella prövningar av låneansökningar, som väger ihop olika variabler avseende låntagarens privatekonomi, blir vanligare.


Warning: include(social-widgets.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/elektro1/public_html/lana-online.se/stopka.php on line 5

Warning: include(social-widgets.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/elektro1/public_html/lana-online.se/stopka.php on line 5

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'social-widgets.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php53/usr/share/pear:/opt/alt/php53/usr/share/php') in /home/elektro1/public_html/lana-online.se/stopka.php on line 5