Mikrolån

Sponsrade länkar

Mikrolån omfattar alla lån under 10 000 kr. Fördelen med mikrolån är att pengarna kommer direkt – nackdelen att hela beloppet ska amorteras inom en månad.

Mikrolån på 1500
Mikrolån omfattar ofta små lånebelopp

Sponsrade länkar

Mikrolån är en benämning på små lån på några tusenlappar. Man kan ansöka om mikrolån online eller via telefon; i det senare fallet förekommer även beteckningarna telefonlån och SMS-lån. Fördelen med mikrolån är att man får pengarna direkt, eller inom några minuter. Mikrolån beviljas även till personer med betalningsanmärkning.

Vad kostar ett mikrolån?

Många kreditgivare lockar med mikrolån utan ränta. I så fall ska man bl.a. komma ihåg att mikrolånen alltid kombineras med uppläggningsavgifter; ett mikrolån på 1000 kr innebär ofta en uppläggningsavgift på 250 kr – trots att lånet ska återbetalas inom en månad. Ett mikrolån på 4000 kr kostar ofta runt 500 kr. Med tanke på den korta återbetalningstiden för mikrolån är den faktiska räntan således skyhög.

Mikrolån snabbt – kan det löna sig?

Många personer som råkat i knipa utomlands har kunnat få snabba pengar tack vare mikrolån. Det kan röra sig om personer som har pengar bundna i aktier eller saknar tillgång till sina sparkonton när de befinner sig utomlands. I så fall är mikrolån mycket gynnsamma i det att man som låntagare får pengarna direkt. Du som har möjlighet att ta andra lån bör i första hand undvika mikrolån – detta med hänvisning till de höga avgifterna.