Mikrolån 1000

Sponsrade länkar

Mikrolån på 1000 kronor kan i undantagsfall beviljas utan någon som helst räntekostnad. I så fall rör det sig dock om ett engångserbjudande till nya kunder.

Sponsrade länkar

I skrivande stund erbjuder såväl Ferratum som Pengos gratis mikrolån på 500 kronor – förutsatt att låntagaren är förstagångskund. Den som emellertid vill låna ett engångsbelopp på 1000 kronor bör istället vända sig till Vivus; en kreditgivare som beviljar gratis förstagångslån upp till 6000 kronor. Den minimala löptiden för detta lån får dock inte överskrida 30 dagar. För att försäkra sig om att låntagarna verkligen är förstagångskunder, måste man registrera ett användarkonto hos Vivus innan man kan komma igång med att låna. Således krävs en del administration från låntagarens sida.

Mikrolån – priser och räntor

Mikrolån på 1000 kronor är i normalfallet långt ifrån gratis. Att låna en tusenlapp hos kreditgivare som Folkia, Kredit365 och Expresskredit kostar i genomsnitt 300 kronor. Det bör emellertid betonas att kostnadsspridningen mellan olika kreditinstitut är enorm; i skrivande stund kostar det t.ex. 250 kronor att låna en tusenlapp hos Ferratum, medan Kredit 365 tar ut hela 530 kronor för ett tusenkronors lån med en månads löptid.

Möjlighet att utöka löptiden efter hand

En ny trend på marknaden för mikrokrediter går ut på att göra det möjligt för låntagarna att utöka löptiden vid behov. Vivus var först på marknaden med att erbjuda denna möjlighet, men många kreditgivare tycks haka på. Om alternativet är en betalningsanmärkning hos Kronofogden, är många personer villiga att betala för att få löptiden förlängd. Föga förvånande är räntan på den utökade löptiden betydligt högre än räntan på det ordinarie mikrolånet på 1000 kronor.