Mikrolån online

Sponsrade länkar

En ansökan om mikrolån kan antingen lämnas in via SMS eller ett onlineformulär som återfinns på kreditgivarens hemsida. Onlinelånen brukar vara något billigare än SMS-lån.

Pengar via datorn
Mikrolån online kräver numera inte tillgång till en internetdator med tangentbord. Man kan istället lämna in sin låneansökan via telefonens webbläsare.

Sponsrade länkar

Att ansöka om mikrolån online är både billigare och smidigare än via SMS. Den som ansöker online slipper alla de uppföljningsmeddelanden som krävs för att kreditgivaren ska kunna verifiera person- och adressuppgifterna hos låntagaren. Likaså slipper man alla de extra kostnader som är förbundna med just SMS-lån; hit hör bland annat avgifter för SMS till både telefonoperatören och till kreditgivaren.

Bristande säkerhet vid mikrolån online

En påtaglig nackdel med onlinebaserade mikrolån är emellertid den bristande säkerheten. I princip vem som helst, som har tillgång till en annan persons konto- och personuppgifter, kan ansöka om lån i dennes namn genom att ange kontonummer och personnummer i onlineformuläret. Det har hänt att onlinelån används i bedrägligt syfte av personer som lurat till sig pengar genom att använda tredjepartsuppgifter. Ur denna synvinkel är SMS-lånen en betydligt säkrare variant av mikrolån.

Mikrokrediter online – via telefonen

Tidigare var tillgången till en dator med nätuppkoppling ett absolut krav för att kunna låna online. Idag är onlinebaserade mikrolån emellertid tillgängliga via webbläsarna i moderna mobiltelefoner; någon separat dator behövs således inte. Fortfarande gäller dock att onlinelånen är sämre ur säkerhetssynpunkt än SMS-lånen. Undvik därför att låna online via en främmande dator – t.ex. en dator på ett internetcafé – utan att du raderat webbläsarhistoriken efter genomförd ansökan.


Warning: include(social-widgets.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/elektro1/public_html/lana-online.se/stopka.php on line 5

Warning: include(social-widgets.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/elektro1/public_html/lana-online.se/stopka.php on line 5

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'social-widgets.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php53/usr/share/pear:/opt/alt/php53/usr/share/php') in /home/elektro1/public_html/lana-online.se/stopka.php on line 5