Statoil kreditkort

Sponsrade länkar

En fördel med Statoil kreditkort är att korten är befriade från årsavgift och samtidigt ger drivmedelsrabatt på bemannade Statoilstationer.

Sponsrade länkar

Norska Statoil utfärdar en handfull olika bank- och kreditkort även i Sverige. Dessa kort ger rabatt på drivmedel hos Statoils bemannade stationer. Rabatten uppgår i skrivande stund till 15 kronor per liter i Sverige och 9 öre i Norge, vilket i princip motsvarar prisskillnaden mellan bemannade och obemannade mackar. Statoil utfärdar följande kort:

  • Statoils ungdomskort, Statoil U26. Detta kort riktar sig till ungdomar under 26 år. Kreditbeloppet är valfritt och kortet kan alltså enbart användas för att få rabatt på drivmedel.
  • Statoil kontantkort – alternativet för den som inte är ute efter kredit. Kortet är ett kombinerat bonus- och betalkort. Så fort du samlat ihop bonuspoäng till ett värde av 100 kronor får du en värdecheck hemskickad.
  • Statoil betalkort. Här rör det sig om ett kreditkort, namnet till trots. Kortet har 45 dagars räntefri kredit och fungerar som betalkort i Skandinavien.

Statoilkortet avgiftsfritt

En fördel med betal- och kreditkort från Statoil är att korten saknar årsavgift. Å andra sidan är den räntefria perioden kort – 45 räntefria dagar är t.ex. lägre än hos motsvarande kort från de större bankerna. Inget problem, förutsatt att du är snabb med inbetalningarna.