Företagslån

Sponsrade länkar

Företagslån avviker inte särskilt mycket från vanliga privatlån. Som företagare kan du ansöka om privatlån, hypotekslån, checkkrediter och kortkrediter.

Kortkredit, företag
Företag har samma möjlighet till krediter som privatpersoner – kortkrediter, inte minst.

Sponsrade länkar

Alla lån som tas i ett företags regi kallas för företagslån. Möjligheterna att bli beviljad ett företagslån beror i första hand på företagets betalningsförmåga. Om företaget har bundna tillgångar kan dessa fungera som säkerhet för ett hypotekslån, vilket i sin tur medför lägre ränta jämfört med motsvarande privatlån. Men det går också att ansöka om företagslån utan säkerhet – till en betydligt lägre ränta. En väsentlig skillnad mellan företagslån och privatlån är att företagslån i många fall avser betydligt högre kreditbelopp. Därför är kreditprövningen mycket grundlig vid just företagslån. Det finns dock ett fåtal kreditgivare som beviljar företagslån trots betalningsanmärkning.

Ansöka om företagslån

Det går i många fall att ansöka om företagskredit över internet, men det är viktigt att tänka på att det förhandlingsutrymme som föreligger vid ett fysiskt möte mellan låntagare och långivare försvinner i samband med onlineansökningar.

Långivaren kräver vanligen att du bifogar följande dokument till din ansökan om företagslån:

  • Ditt företags senaste bokslut och balansrapport.
  • Företagets likviditets- och resultatbudget.

Ifall låneansökan avser ett nystartat företag bifogas vanligen en affärsplan. Nätet vimlar av färdiga mallar som kan fungera som utgångspunkt för att upprätta en affärsplan.