Starta eget lån

Sponsrade länkar

Den som vill långa pengar för att starta eget får finna sig i att bankerna ställer många frågor om företaget. Inte minst krävs att du på förhand har upprättat en affärsplan samt en översiktlig soliditets- och likviditetsberäkning.

Låneansökan företag
Bankerna lånar ogärna ut riskkapital. Av denna anledning bör man vara väl förberedd inför förhandlingarna om starta eget lån.

Sponsrade länkar

De stora affärs- och handelsbankerna har idag hårda villkor för utlåning av riskkapital. Allra helst ska man som låntagare kunna åberopa en säkerhet för lånet, men det är ändå möjligt att få ett starta eget lån trots att ingen regelrätt säkerhet finns att tillgå. För den som saknar säkerhet för lånet brukar bankerna i normalfallet ställa följande krav:

  • Bankerna kan i många fall kräva inteckning i din privata bostad eller borgen.
  • Banken kommer vidare att granska din affärsidé och göra en värdering av dig som person.

I samband med bankmötet krävs alltid att du som företagare bifogar en översiktligt utarbetad affärsplan och en ungefärlig beräkning – eller prognos – av företagets soliditet. Likaså brukar bankerna kräva såväl marknadsplan som investeringsplan.

Skräddarsydda starta eget lån

Bankerna har sällan några särskilda paketlån för den som vill starta eget. Däremot är bankerna beredda att skräddarsy kreditlösningar för personer som vill starta eget företag. Eftersom företagslån i allmänhet – och starta eget lån i synnerhet – innebär en ökad risk för bankerna jämfört med sedvanliga hypotekslån, bör man alltid lämna in en ansökan om denna typ av företagslån i samband med ett fysiskt besök på bankkontoret. På så sätt kan man göra ett gott personligt intryck och därmed öka chansen att få ett företagslån utan krav på säkerhet.


Warning: include(social-widgets.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/elektro1/public_html/lana-online.se/stopka.php on line 5

Warning: include(social-widgets.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/elektro1/public_html/lana-online.se/stopka.php on line 5

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'social-widgets.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php53/usr/share/pear:/opt/alt/php53/usr/share/php') in /home/elektro1/public_html/lana-online.se/stopka.php on line 5