Internetlån

Sponsrade länkar

Internetlån är traditionellt sett en benämning på snabblån i mindre skala. Numera kan man även ansöka om billån och bostadslån på nätet.

Äldre par lånar online
Idag är det snarare regel än undantag att skicka in sin låneansökan via internet.

Sponsrade länkar

Internetlån används oftast synonymt med snabblån, som också kan beviljas via SMS-ansökningar. Villkoren för internetlån är i regel desamma som för SMS-lån. Majoriteten av kreditgivarna erbjuder möjlighet att ansöka om lån både via SMS och på onlineformulär. Handläggningstiden är densamma, men det kan vara något billigare att ansöka om internetlån eftersom man därigenom undviker en SMS-avgift på några tior.

Internetlån även hos större banker

Idag kan man även ansöka om lån – till och med bostadslån – via de större bankernas hemsidor. Med tanke på bankernas begränsade öppettider skulle dessa – utan att erbjuda denna möjlighet – förlora många kunder till mindre kreditinstitut som inriktat sig mot snabba blancolån. Däremot bör du aldrig ansöka om bolån och andra större krediter via internet. I så fall går alla förhandlingsmöjligheter förlorade och banken gör ett enkelt klipp på din bekostnad.

Villkor för internetlån

Villkoren för internetlån hos bank är desamma som om lånet hade beviljats på själva kontoret. Det vanligaste beloppet för internetlån är 3000 till 5000 kr. Som låntagare bör du vara 18 år (ibland 20 eller 21) och ha den inkomst som banken kräver i förhållande till lånebeloppet. Betalningsanmärkning utgör i 90 procent av fallen ett hinder för internetlån.