Låna 200000

Sponsrade länkar

Ta alltid ett lån på 200000 kr med säkerhet; detta för att undvika de onödiga räntekostnader som är förbundna med säkerhetslösa lån.

Sponsrade länkar

Att ta ett vanligt banklån på 200000 kr är idag ingen konst. Den som har fast anställning och saknar betalningsanmärkning kan hur lätt som helst få ett privatlån i denna storleksklass. Vanliga ändamål med lån på 200000 är bilköp, bostadsköp i utlandet (svenska banker accepterar inte alltid utländska fastigheter som säkerhet för hypotekslån) samt olika typer av investeringar.

Lån på 200000 till fastighet eller bostad

Den som ska använda pengarna till en bostad, eller annan fastighet, bör ta en annan typ av lån, nämligen hypotekslån; ett annat ord för lån med säkerhet. Ifall du missköter dina betalningar kan banken när som helst konfiskera din säkerhet. Av den anledningen minimeras riskerna för kreditgivaren, varför också räntan på denna typ av lån kan hållas låg. Du som ska låna 200000 kr kan med andra ord spara många tusenlappar genom att ta ett lån med säkerhet istället för ett blancolån.

Olika typer av säkerhet för kredit på 200000

Hör med din bank vilken typ av egendom de godtar som säkerhet för en kredit på 200000. Bilar, husvagnar och bostäder brukar godkännas. Däremot är man mer skeptisk till egendom av typen smycken, musikinstrument och frimärkssamlingar, då bankerna i regel inte har kompetens att avgöra det faktiska värdet på denna typ av föremål. Pantbanken har däremot experter som kan värdera ovanliga föremål, varför du som har en ovanligare typ av säkerhet istället kan pantsätta den hos Pantbanken – i utbyte mot ett fördelaktigt hypotekslån.