Kreditkort ränta

Sponsrade länkar

Räntan på kreditkort pendlar i skrivande stund runt 20 procent, men varierar i förhållande till den räntefria periodens längd. Lång räntefri period innebär vanligtvis högre ränta – och tvärt om.

Shoppa med kreditkort
Att shoppa med kreditkort är förmånligt tack vare den räntefria perioden. Men shoppa inte för mer än du karar av att återbetala.

Sponsrade länkar

Den som har ett kreditkort får månadsvis en faktura på månadens samlade köp. Kortet är således inte kopplat till ett bankkonto, vilket skiljer det från ett vanligt bankkort. Denna faktura ska betalas inom en bestämd period, vanligtvis mellan 50 och 60 dagar. Krediten är således räntefri, förutsatt att den betalas innan avtalstidens slut. I annat fall utgår ränta på beloppet. Denna ränta är sällan gynnsam – vanligen runt 20 procent – varför det är viktigt att återbetala krediten i tid.

Räntefri kredit – en av kreditkortens många fördelar

Det finns även kreditkort som fungerar som bankkort, dvs. att pengarna dras direkt. Oavsett vilket alternativ man väljer är den räntefria krediten kreditkortets främsta fördel. Jämfört med mikrolån är kortkrediterna mycket gynnsamma. Mikrolånen förknippas med ockerräntor från första dagen – och ska vara amorterade i sin helhet inom 30 dagar. Kortkrediterna är däremot räntefria under en dubbelt så lång period.

Svårt bli beviljad kortkredit

Att bli beviljad en kortkredit är däremot betydligt svårare än att bli beviljad ett SMS-lån. Vanligen krävs en fast inkomst och en stabil privatekonomi i övrigt. Den som har en betalningsanmärkning i bagaget kan direkt glömma kortkrediterna – utan får istället snällt knappa in sin låneansökan via mobiltelefonen.