Lån utan säkerhet

Sponsrade länkar

Att ta ett lån utan säkerhet är lätt för dig med fast jobb utan betalningsanmärkning. Ifall du saknar fast jobb och har betalningsanmärkning kan du i regel bara få små snabblån via SMS.

Lån till resa utan säkerhet
Ett privatlån till solresan är exempel på ett lån utan säkerhet

Sponsrade länkar

Konsumtionslån, privatlån och snabblån via telefon är exempel på lån utan säkerhet. Det är vanligt att låna pengar till konsumtion eller nöjen. I samband med bostadslån eller billån utgör däremot bostaden eller bilen en säkerhet, som du som privatperson kan sälja ifall du blir oförmögen att amortera. Därför är räntan på lån med säkerhet betydligt lägre än för dig som vill låna utan säkerhet.

Låna pengar utan säkerhet – hur mycket?

Att låna pengar utan säkerhet innebär alltid en risk för kreditgivaren; därför tillämpas i många fall individuella räntor. Räntan baseras på din återbetalningsförmåga – om du har ett fast jobb är det t.ex. lättare att få billiga lån utan säkerhet till förmånlig ränta. Många banker lånar ut flera hundratusen utan säkerhet. Du som är fackligt ansluten har ibland förmånliga villkor som lägre ränta och livförsäkring som täcker lånet ifall du plötsligt skulle avlida.

Sämre villkor med betalningsanmärkning

Många banker nekar lån utan säkerhet till personer med betalningsanmärkning. Du som har betalningsanmärkning kan i regel bara få snabba telefonlån med höga räntor och kort återbetalningstid.