Snabba lån

Sponsrade länkar

Många lockas av att ta snabba lån via sms. Varje år beviljas ca 300 000 snabblån i Sverige – många går till redan skuldsatta personer med betalningsanmärkning.

Snabba lån direkt från bankomat
Snabba direktlån – i regel får du pengarna inom några minuter

Sponsrade länkar

Telefonen öppnar dörrarna till banken. När banken säger nej till ett litet konsumtionslån är mobiltelefonen desto mer tillmötesgående; de generella kraven för att låna snabba pengar via SMS är att:

  • Du har fyllt 18 år
  • Du har en viss årsinkomst – vanligtvis ca 20 000 kr
  • Du är folkbokförd i Sverige
  • Ditt telefonabonnemang är skrivet i ditt namn

Notera dock att olika aktörer på marknaden för SMS-lån har olika krav; generellt gäller att kravet på årsinkomst ökar ju högre belopp du ansöker om. Det unika med snabba SMS-lån är att kreditprövningen och efterföljande utbetalning görs på några minuter. I regel sker den automatiskt genom att dina person- och inkomstuppgifter kontrolleras mot ett centralt register. Tänk dock på att långivaren enbart har tillgång till Skatteverkets uppgifter för det senaste inkomståret; med andra ord behöver du – i det ögonblick du ansöker om lånet – inte ha någon inkomst över huvud taget.

Snabba lån – en fälla för ekonomin

Snabba lån kräver således ingen inkomst i teorin, eftersom långivaren beviljar lånet mot uppgifter från föregående taxeringsår. Men trots allt förutsätter långivaren att lånet återbetalas inom en månad. Om så inte sker, tillkommer avgifter som lätt kan överskrida det lånade beloppet. Behöver vi tillägga att snabba lån vanligtvis inte kräver säkerhet?

Snabba lån – trots betalningsanmärkning

Snabba sms lån kan fås trots att du har betalningsanmärkning sedan tidigare. Eftersom beloppen är små, räknar långivaren kallt med att du är kapabel att återbetala beloppet. Typiskt för SMS-lån (eller s.k. minilån) är följande:

  • Beloppet varierar mellan 500 och 5000 kr
  • Avgifter och ränta om du inte betalar i tid: 50 procent av varje lånad 500-lapp

Snabblån behöver dock inte vara något negativt förutsatt att du amorterar i tid; i bästa fall är räntan då lika hög som hos ett vanligt banklån.