Snabblån online

Sponsrade länkar

Snabblån – eller mikrolån – beviljas enkelt online efter att du fyllt i obligatoriska uppgifter. Den efterföljande kreditupplysningen sker i regel automatiskt.

Sponsrade länkar

Snabblån är per allmän definition den typ av lån som tilldelas inom 15 minuter efter en automatisk kreditprövning. De flesta som ansöker om snabblån gör det via nätet, alternativt väljer de ett snabblån via sms. Den som söker snabblån får räkna med att återbetala lånet inom 30 dagar – i annat fall uppkommer en rad ofördelaktiga straffavgifter. Detta redan i samband med första betalningspåminnelsen.

Snabblån och räntor

Eftersom snabblån ofta handlar om små lånebelopp med en kort återbetalningstid, skulle kreditgivare behöva belägga lånen med 100-procentiga räntor för att göra utlåningen lönsam. Istället har det blivit gängse att locka med s.k. räntefria lån, som sedan debiteras en fast avgift på ungefär en fjärdedel av det lånade beloppet. Ett snabblån på 4000 kr kostar således ca en tusenlapp extra i slutändan – vilket är mycket med hänvisning till den korta amorteringstiden. Rent juridiskt är snabblånen således räntefria, men den fasta avgiften blir skyhög om den omvandlas till effektiv ränta.

Snabblån och belopp

De flesta kreditgivare beviljar snabblån upp till 4000 kr. Somliga lånar ut 5000 kr, men belopp därutöver är ovanliga. Den som vill låna större belopp blir istället hänvisad till de något långsammare privatlånen.