Låna 4000

Sponsrade länkar

De allra flesta som väljer att låna 4000 kr tar ett mikrolån. Men det är även möjligt att låna 4000 kr med hjälp av vanliga privatlån.

Femhundrakronors sedlar
Lån i denna storleksklass finns att tillgå online – och hos vissa enskilda banker.

Sponsrade länkar

Ett lån på 4000 kr ges i regel i form av ett mikrolån. Det innebär att lånet har en mycket kort återbetalningstid – vanligtvis ca 30 dagar – och en förhållandevis hög avgift med tanke på det lånade beloppet. Kostnaden för ett lån på 4000 kr är i bästa fall 500 kr, men den kan mycket väl bli högre. Att låna 4000 kr är även möjligt via ett s.k. privatlån. Då är återbetalningstiden betydligt längre – den kan ibland uppgå till flera år.

Låna 4000 kr med mikrolån eller privatlån?

Du som ska låna 4000 kr i form av ett mikrolån gör det i regel för att:

  • Jämna ut dina levnadskostnader i slutet av en månad.
  • Återbetala gamla lån med hjälp av nya.

Du som ska låna för att betala av på gamla lån bör i första hand undvika mikrolån eftersom återbetalningstiden för denna typ av lån är kort.

Om du däremot ska ta ett privatlån måste du i regel ange syftet med lånet. Kreditprövningen för privatlån är ofta mera omfattande än för snabblån – i de flesta fall prövas privatlån manuellt, medan mikrolån beviljas automatiskt. Handläggningstiden för privatlån är däremot något längre än för mikrolån.