Låna 2000

Sponsrade länkar

Ett lån på 2000 kr är i de allra flesta fall ett s.k. direktlån, eller snabblån, som innebär att pengarna sätts in direkt på ditt bankkonto. Kreditprövningen för lån på 2000 kr är automatisk.

Svenska sedlar
Lån på 2000 kronor förmedlas snabbt och enkelt online – men själva utbetalningen kan dröja.

Sponsrade länkar

Att låna 2000 kr sker i regel i samband med mikrolån, snabblån eller SMS-krediter. Det är relativt lätt att låna 2000 kr direkt; den obligatoriska kreditprövning som sker i samband med denna typ av direktlån är högst symbolisk – såtillvida att lån på 2000 kr lätt beviljas till personer som egentligen inte har rätt till lånet, däribland minderåriga.

Låna 2000 kr – uppläggningsavgifter och räntor

Kostnaden för ett snabblån på 2000 kr är hög med tanke på att lånet ska amorteras på 30 dagar hos de allra flesta kreditinstitut. Ett SMS-lån på 2000 kr kostar i regel runt 500 kr i uppläggningsavgift. Lånet är räntefritt i den bemärkelsen att räntan tas ut i form av en avgift. Om avgiften räknas om till effektiv ränta blir räntan skyhög – inte minst med tanke på lånets korta amorteringstid.

Kreditprövning i samband med lån på 2000

Alla kreditinstitut är skyldiga att göra en kreditprövning, även i samband med lån på 2000 kr. De allra flesta banker erbjuder emellertid snabblån med en mycket symbolisk kreditprövning, där en betalningsanmärkning eller ovanligt hög skuldsättning sedan tidigare sällan utgör något hinder för lån.