Lånelöfte

Sponsrade länkar

Du som står i begrepp att köpa bostad eller bil kan ha nytta av ett lånelöfte. Då vet du vilka ramar som gäller vid budgivningen och var smärtgränsen går. Många banker och kreditinstitut erbjuder lånelöfte online.

Kvinna som nyligen fått lånelöfte
Ett lånelöfte är en trygghet inför hus- eller bilköp

Sponsrade länkar

Ett lånelöfte är aldrig bindande och ges vanligtvis i samband med bostadsköp och bilköp. Det kostar i regel inte något att få ett lånelöfte – och det kan kännas tryggt att ha ett lånelöfte innan man t.ex. påbörjar en budgivning på en bostad.

Lånelöfte direkt

Ett lånelöfte är särskilt viktigt för dig som av någon anledning är osäker på om du kan få ett lån. Det kan röra dig som har en betalningsanmärkning eller ännu inte har en fast inkomst. De flesta banker erbjuder lånelöfte online – då matar du in dina personuppgifter och din senaste årsinkomst och får ett lånelöfte direkt eller nästa dag – utan direktkontakt med banken.

Lånelöfte via kalkyl eller tabell

En del banker erbjuder sina kunder en kalkyl om lånelöfte – i denna kan du, utifrån dina förutsättningar, undersöka vilka möjligheter till lån en person med din privatekonomi generellt har. Tänk dock på att varje lånelöfte ges individuellt. Att mata in sina uppgifter i en tabell ger således enbart ett vägledande resultat.