Banklån

Sponsrade länkar

Fördelen med banklån är låg ränta och valfri amorteringstid, till skillnad från många snabblån på nätet och via SMS.

Förhandlingar om banklån
Ett banklån innebär vanligtvis direktkontakt med banken

Sponsrade länkar

Att ta ett banklån för köp av bostad, bil eller tomtmark är vanligt. Numera görs kreditprövningar mycket snabbt hos de flesta storbanker, vilket medför att du kan få ett banklån direkt. Fördelen med att ta banklån framför snabblån eller privatlån online är att banklån ofta är förenliga med överkomliga räntor och flexibla amorteringsvillkor. Detta till skillnad från t.ex. SMS-lån, som måste amorteras i sin helhet på en månad.

Banklån med betalningsanmärkning i bakfickan?

Många banker nekar tyvärr människor med betalningsanmärkning att ta privatlån. Att få bostadslån är något lättare, men inte heller problemfritt. En hög årsinkomst kan uppväga en betalningsanmärkning, särskilt om du skött dig bra under en längre period och betalningsanmärkningen är gammal. Du som har en god privatekonomi har däremot stora valmöjligheter vad gäller banklån. Jämför därför villkoren för banklån hos olika banker innan du bestämmer dig.

Banklån i utlandet

Ibland kan det vara klokt att ta ett banklån i utlandet beroende på räntelägets utveckling. Du som har dubbelt medborgarskap kan utnyttja denna fördel – de flesta utländska banker som beviljar lån till personer folkbokförda i utlandet godtar svenska inkomstuppgifter.