Banklån utan säkerhet

Sponsrade länkar

I bankernas utbud av krediter återfinns ett stort antal blancolån – dvs. lån utan krav på säkerhet. Banklån utan säkerhet brukar i normalfallet gå under beteckningen privatlån.

Banklån hög ränta
Räntan för banklån utan säkerhet kan skena i höjden – i synnerhet om banken väljer att låna ut till riskgrupper.

Sponsrade länkar

Bankerna tillåter i regel sina låntagare att välja kreditbelopp utifrån egna önskemål, särskilt i fråga om blancolån som inte är bundna till värdet på någon specifik säkerhet. Tänk dock på att bankerna sällan tillhandahåller makrolån; ett faktum som innebär att man som låntagare är förpliktigad att låna ett visst minimibelopp.

Bankernas blancolån – några kännetecken

Följande karakteristik anses i allmänhet gälla för de blancolån som tillhandahålls av landets större banker:

  • Räntorna på bankernas lån utan säkerhet är i allmänhet mera fördelaktiga än de räntor som erbjuds på marknaden för blancolån. Möjligheten är stor att själv välja ränta – rörlig eller bunden – samt att påverka amorteringstidens storlek.
  • Bankerna erbjuder ibland blancolån riktade till specifika kundgrupper; t.ex. studentlån, pensionärslån och medlemslån till fackligt anslutna. Räntan på dessa krediter brukar vara lägre än för lånen bankernas ordinarie kreditutbud.
  • Bankerna har i normalfallet hela sitt kreditutbud online; det är således möjligt att ansöka om lånen på nätet. Tänk dock på att det inte är möjligt att förhandla om räntan för den som ansöker online – tillika en anledning till att lämna in låneansökan i samband med ett fysiskt besök på bankkontoret.
  • De flesta banker lånar inte ut mindre än 10 000 kronor i form av ett banklån utan säkerhet. För den som är i behov av mindre lånebelopp, finns kortkrediter och kontokrediter att tillgå.

Den som ansöker om ett banklån hos någon av storbankerna, kan räkna med avslag ifall det figurerar en betalningsanmärkning i personens kreditregister. Personer med betalningsanmärkningar är således hänvisade till marknaden för snabblån, där kreditgivarna är betydligt mer tillmötesgående mot så kallade riskgrupper.


Warning: include(social-widgets.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/elektro1/public_html/lana-online.se/stopka.php on line 5

Warning: include(social-widgets.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/elektro1/public_html/lana-online.se/stopka.php on line 5

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'social-widgets.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php53/usr/share/pear:/opt/alt/php53/usr/share/php') in /home/elektro1/public_html/lana-online.se/stopka.php on line 5