Låna 1500

Sponsrade länkar

Undvik att ta ett blancolån på 1500 kr med ockerräntor. Pantbanken är ett billigare alternativ till traditionella snabblån via SMS eller onlinelån.

Sponsrade länkar

Lån på 1500 tas vanligtvis i form av ett blancolån på telefon eller online. Beloppet är ganska ovanligt, eftersom de flesta kreditinstitut antingen erbjuder lån på 1000 eller 2000 kr – något mellanting finns inte alltid. Hos majoriteten av alla långivare måste du som låntagare välja från en lista med fasta lånebelopp. Det går således inte att låna 1500, eller 1350 för den delen, såvida beloppet inte finns med bland de fasta lånealternativen.

Lån på 1500 – räkna med hög ränta

Du som väljer att ta ett blancolån på 1500 kr kan räkna med en ränta bortåt 500 procent. Återbetalningstiden varierar mellan 20 och 40 dagar; i värsta fall hinner du alltså inte ens få lön innan beloppet, med tillhörande expeditionsavgift, ska vara återbetalt.

Pantbanken – ett värdigt alternativ till blancolån

Du som har möjlighet att pansätta ett guldsmycke, en gitarr eller en mobiltelefon bör överväga Pantbanken som alternativ till ett blancolån. Hos Panbanken fungerar nämligen det pantsatta föremålet som säkerhet, vilket gör att lånekostnaden blir betydligt lägre än för lån som helt saknar säkerhet, däribland SMS-lån och onlinelån. I samband med att du lämnar in en produkt för pantsättning görs en värdering av föremålet. Lånebeloppets storlek kan sedan inte överskrida det pansatta föremålets värde; nackdelen med Pantbanken är således att du inte känner till hur mycket du kan låna förrän din pant har genomgått en värdering.