Kreditkort student

Sponsrade länkar

Den som studerar och får studiemedel från CSN har ett antal studenterbjudanden att välja mellan på kreditkortsmarknaden. Den som behöver kredit med längre amorteringstid bör dock undvika kreditkorten.

Student med kreditkort
Tack vare särskilda studenterbjudanden kan även studenter shoppa med kreditkort.

Sponsrade länkar

Kraven för att få kreditkort som student är vanligtvis något lägre än för vanliga löntagare. Studenter behöver t.ex. inte ha någon fast inkomst för att få studentkreditkort med mindre kreditbelopp hos Nordea och Swedbank. För att få dessa kreditkort – som vanligtvis har kreditgränser på 5000 eller 10 000 kr – krävs dock att du har regelbundna insättningar från CSN. Swedbanks studentkreditkort har i skrivande stund 55 dagars räntefri kredit.

Vanliga kreditkort för förvärvsarbetande studenter

De studenter som förvärvsarbetar på deltid, och på så sätt kommer upp i högre inkomstnivåer, har däremot inga problem med att få vanliga kreditkort. Högstatuskorten från American Express kan man däremot glömma som student; för att få ett AMEX-kort krävs nämligen inkomster i halvmiljonsklassen.

Stor marknad för studentkrediter

Ett kreditkort med räntefri kredit under 50 till 60 dagar är ett av de förmånligaste kreditalternativen för dig som är student – förutsatt att du förmår återbetala krediten inom den räntefria tiden. Den student som däremot önskar en kredit med längre amorteringstid bör undvika kreditkort. Ett ungdomslån, eller startlån, är i så fall att rekommendera; alternativt ett hypotekslån för den som har en bostad att ange som säkerhet för lånet.