Ferratum

Sponsrade länkar

Ferratum är en av de första och största aktörerna på marknaden för mikrokrediter. Företaget tillhandahåller bland annat SMS-lån och onlinelån – både i Sverige och i Finland.

Sponsrade länkar

En av fördelarna med kreditgivaren Ferratum är att företaget har en lång tradition på marknaden för snabblån och mindre privatlån. Företaget har varit verksamt sedan 2005, då denna typ av mikrokrediter såg dagens ljus på den svenska marknaden. Det vore att gå till överdrift att kalla mikrolånen från Ferratum för billiga, men till saken hör dock att lånen står sig väl på marknaden rent prismässigt. Företaget skyltar dessutom tydligt med räntor och lånevillkor på hemsidan.

Lån från Ferratum – en kort summering

Lånen från Ferratum omfattar belopp mellan 500 och 10 000 kronor; notera dock att belopp över 500 kronor endast är tillgängliga i jämna tusental. En annan viktig utgångspunkt för den som väljer ett lån från Ferratum, är att krediterna enbart är tillgängliga under kundtjänstens öppettider, vilket i skrivande stund innebär 8-21 måndag till fredag samt 11-17 lördag och söndag. Vad gäller lånens återbetalningstider fördelar de sig enligt följande:

  • 500 kronor – återbetalningstid 15 dagar.
  • Belopp mellan 1000 och 3000 kronor – 30 dagar.
  • Belopp mellan 3000 och 6000 kronor – 60 dagars återbetalningstid, två fakturor.
  • Belopp mellan 6000 och 10 000 kronor – 90 dagar fördelat på tre fakturor.

För att få låna pengar från Ferratum ska man ha fyllt 19 år. Kreditvärdigheten prövas i form av en kreditupplysning, som Ferratum skickar till låntagaren med post.