Jämför privatlån

Sponsrade länkar

Räntan på privatlån kan variera stort mellan olika aktörer; en anledning till att alltid vara på sin vakt och jämföra olika privatlån noga.

Wall Street bank
De svenska bankkontoren flockas inte lika tätt som här på Wall Street i New York – men ta dig ändå tid att jämföra privatlån hos ett antal olika banker.

Sponsrade länkar

Den som står i begrepp att ansöka om ett privatlån bör känna till det faktum att räntan varierar stort mellan olika aktörer. Om man har en fast inkomst, och saknar betalningsanmärkningar, kan man välja och vraka bland tusentals olika kreditgivare – tillika en anledning att jämföra villkoren noga.

Jämför i fösta hand privatlån från olika storbanker

Storbankerna brukar ha lägst räntor – men i gengäl också ställa högst krav. T.ex. nekar de större bankerna systematiskt lån till personer med skulder, betalningsanmärkningar och osäkert inkomstläge. Några tips på vägen:

  • Den som är fackligt ansluten har i normalfallet möjlighet att ansöka om sällsynt förmånliga privatlån – så kallade medlemslån.
  • Den enda fördelen med att ansöka om privatlån via nätet är den snabba hanteringen av ansökan. I övrigt finns inga fördelar – räntan är hög och återbetalningstiden kortare än hos de större bankerna. Den som har stabil inkomst, och saknar låneanmärkningar, bör således i första hand rikta in sig mot ett sedvanligt banklån utan säkerhet.
  • Skulle man mot förmodan ha skulder och betalningsanmärkningar bör man i första hand jämföra nätbaserade kreditgivare, som enbart fokuserar på privatlån till personer med betalningsanmärkningar. Kreditgivare som erbjuder både SMS-lån och privatlån brukar inte sällan erbjuda privatlån med en nästintill lika oskälig ränta som hos de egna SMS-lånen.

I Sverige erbjuder såväl Nordea som SEB och Handelsbanken i skrivande stund förmånliga privatlån, som kan användas till valfritt ändamål. Möjligheten att själv påverka sin amorteringstid är dessutom större hos storbanker än hos nätbaserade kreditaktörer, som i normalfallet har en fixerad återbetalningstid.


Warning: include(social-widgets.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/elektro1/public_html/lana-online.se/stopka.php on line 5

Warning: include(social-widgets.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/elektro1/public_html/lana-online.se/stopka.php on line 5

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'social-widgets.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php53/usr/share/pear:/opt/alt/php53/usr/share/php') in /home/elektro1/public_html/lana-online.se/stopka.php on line 5