Privatlån med låg ränta

Sponsrade länkar

Det mest påfallande med räntan på privatlån är inte det höga räntebeloppet i sig, utan snarare det faktum att räntan mellan till synes likartade privatlån varierar med flera hundra procent.

Lokalt bankkontor
De lokala bankkontoren brukar vara en bra utgångspunkt för dem som eftersträvar privatlån med låg ränta.

Sponsrade länkar

Eftersom privatlån är en form av blancolån – dvs. lån utan säkerhet – förefaller det naturligt att räntan på privatlån är högre än för motsvarande hypotekslån. Ett problem på kreditmarknaden är emellertid att räntan mellan privatlån i samma storleksklass varierar med flera hundra procent beroende på vilken kreditgivare man vänder sig till. Generellt gäller att de traditionella storbankerna erbjuder lägst ränta, medan mindre privatlån från udda kreditgivare är betydligt dyrare.

Förhandla om räntan på privatlån

Räntan på ett privatlån är alltid förhandlingsbar. Med tanke på antalet kreditgivare på marknaden, är det rent av oförnuftigt att inte förhandla om räntan. Den som får ett nej kan enkelt vända sig till en annan kreditgivare, som är mer tillmötesgående i förhållande till låntagarens intention att ränteförhandla. Några ytterligare tips:

  • Be gärna om lån hos din lokala bank. Trots att just det lånebelopp du önskar låna inte finns i bankens låneförteckning, kan banken mycket väl göra ett undantag för din skull. I synnerhet ifall det visar sig att du skött dina privatekonomiska åtaganden och i övrigt har en ordnad ekonomisk situation.
  • Ifall du får avslag från en bank med låg ränta på privatlån – vänd dig inte i desperation till en aktör på marknaden för snabblån. Undersök istället om du kan hitta en borgensman som kan fungera som säkerhet för det fördelaktiga banklånet.

Tänk på att bankerna i regel prioriterar personer med en stabil fast inkomst framför höginkomsttagare med inkomster från osäkra källor.


Warning: include(social-widgets.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/elektro1/public_html/lana-online.se/stopka.php on line 5

Warning: include(social-widgets.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/elektro1/public_html/lana-online.se/stopka.php on line 5

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'social-widgets.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php53/usr/share/pear:/opt/alt/php53/usr/share/php') in /home/elektro1/public_html/lana-online.se/stopka.php on line 5