Billigaste lånet

Sponsrade länkar

Spekulanter på billiga lån bör om möjligt utesluta alla blancokrediter och enbart fokusera på hypotekslån. Det är fullt möjligt att belåna befintlig egendom för att frigöra pengar till konsumtion.

Pantsatt bostad
Genom att pantsätta sin bostad kan man frigöra pengar till andra ändamål. Ett hypotekslån med bostaden som säkerhet är det i särklass billigaste lånet.

Sponsrade länkar

Den som är på jakt efter det billigaste lånet på marknaden bör enbart fokusera på hypotekslån. Det är fullt möjligt att få ett hypotekslån även om syftet inte är att köpa en fastighet eller annan egendom. Genom att ange den egna bostaden som säkerhet kan man nämligen frigöra pengar till konsumtion och nöjen – med samma ränta som ett vanligt bostadslån. Det krävs dock att banken godtar den åberopade egendomen som säkerhet för lånet. I detta sammanhang bör du särskilt tänka på följande:

  • Även personer som belånat sin bostad till hundra procent kan i vissa fall frigöra pengar genom att belåna bostaden ytterligare. I så fall krävs att banken gör en värdering av bostaden, som överskrider den kvarvarande fastighetsskulden. I så fall är det fritt fram att låna mellanskillnaden mellan det kvarvarande skuldsaldot och bankens värdering av bostaden. Tänk dock på att välja en bank som erbjuder kostnadsfri bostadsvärdering.
  • Undvik alla former av blancolån, även fackföreningarnas medlemslån. Försök istället få någon att gå i borgen för ett hypotekslån eller – om möjligt – ta ett lån i en annan persons namn ifall du känner någon som kan tänka sig att ställa upp.

Billigaste lånet – utnyttja en kortkredit

Det absolut billigaste sättet att låna mindre belopp är att utnyttja en kortkredit. En kortkredit kostar ingenting förutsatt att skuldsaldot neutraliseras i sin helhet innan kreditkortets räntefria period löpt ut. Tänk dock på att det maximala lånebeloppet för en kortkredit är begränsat till ett prisbasbelopp eller ett belopp däromkring.