Topplån ränta

Sponsrade länkar

Förhandla dig fram till förmånlig ränta även på ditt topplån. Tro inte på myten att alla topplån är förbundna med ofördelaktiga räntesatser.

Sponsrade länkar

De flesta banker gör skillnad på topplåneränta och ränta på bottenlån. Det finns dock undantag, särskilt om du är en mycket trogen kund i den tillfrågade banken. I regel bör du emellertid räkna med att räntan på topplån är betydligt sämre än motsvarande ränta på bottenlån/hypotekslån.

Nöjd kund – trogen kund

Att få ett topplån till förmånlig ränta är inte svårt – förutsatt att du har goda argument i samband med ränteförhandlingarna. Förbered dig gärna inför förhandlingen genom att ta med:

  • Intyg på att du har fast(a) inkomst(er).
  • Andra intyg som bevisar din kreditvänlighet, t.ex. kontoutdrag som påvisar ett regelbundet månadssparande (trots att du använt pengarna till konsumtion).

Bankerna brukar i regel ge vika för dina krav ifall du varit kund i banken under många år. Om så är fallet får du gärna betona hur länge du varit kund i banken, samtidigt som du nämner att ett förmånligt lån är en förutsättning för att du även framöver ska förbli kund hos banken. Bankerna tjänar pengar på varje kund – och är mycket flexibla med att individanpassa räntesatserna för olika typer av lån, inte minst ränta på topplån.